Bad Taste Empire sign co-management deal with Norwegian electro duo Lemaitre

Bad Taste Empire have started co-managing the Norwegian electro-duo Lemaitre together with our close friend Karsten Baugstø.  Couldn’t be more excited about this! Lemaitre has performed at Coachella, Roskilde, Lollapalooza etc, have a Gold Record in France, Platinum in Norway and have been featured in global campaigns for Apple, Google and numerous other massive brands.

Full story in Swedish:

Karsten Baugstö har varit manager för Lemaitre sedan 2015 och både dessförinnan och parallellt med detta även arrangerat spelningar i Norge. Det var via det sistnämnda som Karstens och Bad Tastes vägar först korsades och under 10 år jobbade parterna tillsammans på arrangemang med artister som Wiz Khalifa, A$AP Rocky och Macklemore.

Bad Taste Empire, med Björn Barnekow & Jonas Nilsson i spetsen, och med artister som Timbuktu, Tomas Andersson Wij och Danko Jones i stallet, har förutom artistbokning drivit skivbolaget Bad Taste Records sedan 1994, men har det senaste året lagt fokus på management under namnet Bad Taste Empire. Som ett led i detta och ett naturligt steg framåt i samarbetet med Karsten Baugstö påbörjas nu arbetet som co-managers för Lemaitre.

Lemaitre är en av Norges absolut hetaste akter just nu – med över 115 miljoner streams på Spotify, listade på topp 10 i 12 länder på iTunes och med musik i globala kampanjer för Google, Apple och Facebook, för att nämna några. De har sålt Platina i Norge, Guld i Frankrike, och uppträtt på allt från Roskilde och Lollapalooza Paris till Coachella.

Duon, som består av norrmännen Ulrik Denizou Lund och Ketil Jansen, har sedan starten 2010 skapat djupt melodisk och omsorgsfullt arbetad elektronisk pop. Efter sju EP:s och singlar som ”Closer” – hitsingeln från 2016 med över 53 miljoner Spotify streams – har duon lyckats förfina sina dansanta beats till perfektion, och hittat ett unikt, groovy och genre-utmanande sound.

De bor sedan ett par år tillbaka i LA, i Dr Dre’s gamla hus av alla ställen. Huset, som ligger i Silverlake, har blivit en samlingsplats för norska artister som åker dit för att skriva och producera ny musik.

Lemaitre är aktuella med singeln ”Machine” som släpptes 2 mars, och idag är det premiär för videon – en futuristisk pastelldröm som andas både Daft Punk och Katy Perry, vilket passar den elektropoppiga låten perfekt. Bakom videon ligger regissören Julian Alexander (som, med Nico & Vinz i spetsen, har över 500 miljoner plays av sina videos på YouTube) och hajpade performance-gruppen Quick Style (100+ miljoner views på YouTube, VM-medaljer i hiphop dans och headhuntade för NBC’s show World of Dance) som stått för koreografi och koncept.

Kolla in videon till ”Machine” här: https://lemaitre.lnk.to/MachineVid

På fredag 20/4 släpps också låten ”Control” featuring Jerry Folk.

LEMAITRE SOCIALA MEDIER

www.lemaitremusic.com

www.youtube.com/user/LemaitreMusic

https://open.spotify.com/artist/4CTKqs11Zgsv8EZTVzx764

www.facebook.com/lemaitremusic

www.instagram.com/lemaitremusic

https://twitter.com/LemaitreMusic?lang=en