Bad Taste söker ny medarbetare – Managementssistent / Social Media Manager

Bad Taste grundades i Kävlinge 1992 och är idag ett av Skandinaviens största oberoende musikbolag. Vi är baserade i Stockholm, har kontor i Los Angeles och agerar huvudsakligen som artist management, men sysslar också med bandbokningsverksamhet och har arrangerat festivaler både i Sverige och LA. Vi är för närvarande sex heltidsanställda och söker nu ytterligare en medarbetare till rollen som Managementassistent och Social Media ansvarig.

Sista ansökningsdag är 25 augusti. Vi anställer löpande och önskar tillsätta tjänsten så snart som möjligt, så skicka ansökan så fort som möjligt till: jobb@badtasteempire.com.

MANAGEMENTASSISTENT / SOCIAL MEDIA MANAGER

Till vårt kontor på söder i Stockholm söker vi en Managementassistent / Social Media Manager. Dina huvudsakliga uppgifter består i att assistera våra managers i deras arbete med våra artistklienter och att arbeta med företagets och våra artisters sociala media kanaler. Det är en bred roll med varierade arbetsuppgifter som kan innehålla allt från att assistera vid en pressfotografering till att posta paket, göra en sociala media strategi för en release eller att bistå i att koordinera ett mindre event.

Som person är du social, utåtriktad, initiativtagande, kreativ, noggrann, organiserad och ansvarstagande. Det är viktigt att du är öppen för enklare arbetsuppgifter men samtidigt kapabel att ta egna större ansvarsområden och ta möten både för och med våra artister. Du är kreativ och har full koll på (och älskar!) sociala medier och har god kunskap om marknadsföring via sociala medier. Du kan planera kampanjer och lägga upp strategier för sociala medier för till exempel en release eller en turné.

Vi ser gärna att du är bekväm med textbehandling (pressreleaser, bidragsansökningar, pitchar, sociala media copy etc.) då en hel del skrivande förekommer i arbetet – och har du basic kunskaper i bildbehandling, uppdatering av hemsidor och content creation är det en bonus. Att du mer än väl behärskar både svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning, då en del av kommunikationen sker på engelska.

Att vara socialt aktiv och gå på event och spelningar är en viktig del av arbetet i rollen som Managerassistent och Social Media ansvarig, vilket innebär att du ibland kommer att arbeta på obekväm arbetstid.

Vi är ett litet organiskt företag i en kreativ bransch där oförutsedda situationer och arbetsuppgifter kan uppstå – vilket kräver att du är flexibel och lösningsorienterad. Hos oss hjälps alla åt när det gäller! Vi erbjuder i sin tur en kreativ och rolig arbetsmiljö som präglas av god gemenskap och framåtanda – med stora möjligheter att utvecklas och växa inom företaget.

Dela & tipsa gärna! Vi ser fram emot att höra från er  /Bad Taste