Bad Taste söker två nya medarbetare

Bad Taste grundades i Kävlinge 1992 och är idag ett av Skandinaviens största oberoende musikbolag. Vi är baserade i Stockholm men har även kontor i Malmö samt Los Angeles och agerar huvudsakligen som management, men driver också två festivaler.

Vi är för närvarande sex heltidsanställda och söker nu ytterligare två medarbetare för att vidareutveckla vår verksamhet i Stockholm. Vi önskar tillsätta tjänsterna så snart som möjligt. Skicka din ansökan och specificera vilken tjänst du söker till: jobb@badtasteempire.com. Sista ansökningsdag är den 31 augusti!

EKONOMIANSVARIG – Heltid, Stockholm

Till vårt kontor i Stockholm söker vi en ekonomiansvarig. Du ska ha ekonomiutbildning i grunden och goda kunskaper av Bokföring, Skatter och Budgetering. Du kommer att ha ansvar för hela den ekonomiska biten på företaget, vilket innefattar allting från ovannämnda områden till Fakturering, Betalningar, Löner, Royalties, Avräkningar och mycket annat. Viktigt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Grundläggande juridisk kunskap är en bonus då vi hanterar diverse avtal för våra klienter.

Som person är du otroligt noggrann och förhållandevis stresstålig. Vi ser gärna att du jobbar bra i grupp, är positiv och flexibel. Vi erbjuder i sin tur en kreativ och rolig arbetsmiljö som präglas av god gemenskap och framåtanda. Vi vill framhålla att även om detta är en tjänst som är starkt knuten till musikbranschen och man i den här rollen precis som övriga medarbetare är inblandad i annat som händer på företaget, så kommer den absoluta merparten av din arbetstid handla om ekonomi och sifferbearbetning. Det är alltså väldigt viktigt att detta är ett område där stora kunskaper och ett stort intresse finns.

ASSISTENT – Heltid, Stockholm

Vi söker även en assistent till en av våra managers. Du kommer arbeta nära och assistera managern i dennes dagliga arbete med klienter, men du förväntas självklart också assistera våra övriga medarbetare vid behov och kommer inom kort även att få egna ansvarsområden med klienterna. Dina arbetsuppgifter inkluderar allt från rena assistentuppgifter som administration och logistik till kommunikation med och koordination av diverse uppdrag för våra managementklienter.

Som person är du positiv och engagerad med en väl utvecklad social förmåga. Det är också viktigt att du är noggrann, strukturerad samt flexibel, stresstålig och öppen för att resa. Det är ingen 9-5 tjänst, utan du förväntas vara beredd på att också jobba under s.k. obekväma arbetstider, då du vid tillfällen kan komma att behöva assistera i oförutsedda situationer som uppstår. Ödmjukhet, en vilja att lära och ett stort musikintresse är andra givna egenskaper. Att du mer än väl behärskar både svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning, då en stor del av arbetet sker på engelska. Andra språk utöver det är en bonus. Goda kunskaper inom MS Office är ett måste och vi ser helst att du har B-körkort, men håller det inte som ett krav om du är rätt person i övrigt.