Gainesville Eskilstuna presenterar – Tomas Andersson Wij

 

Vi kan med stolthet presentera Gainesville Eskilstunas andra artistsläpp – Tomas Andersson Wij!

Rockpoeten Tomas Andersson Wij är 16 år efter debuten en av Sveriges största artister, tillika en eftertraktad låtskrivare och översättare åt andra. Efter ett intensivt och framgångsrikt 2016, med SVT-programmet “Tomas Andersson Wij spelar med” och intervjuboken “Tomas Andersson Wij pratar med”har TAW under våren mönstrat på moderskeppet igen: Turnerandet. TAW har byggt sin karriär inte bara med starka låtar, utan också genom ett outtröttligt spelande över hela landet – och han har börjat året med en bejublad och i många städer slutsåld turné. Han ser nu fram emot att spela på Gainesville i augusti!

TAW har även hunnit med att släppa två nya låtar, ”Jag nådde aldrig riktigt fram till dig” och ”Vågor”, en fantastisk svensk tolkning av den Frank Sinatra-kända låten ”Cycles”. I sommar spelar han runt om i Sverige – både solo och tillsammans med Helen Sjöholm under ”En sensommarkväll med Helen Sjöholm & Tomas Andersson Wij”. I höst är Tomas Andersson Wij aktuell i Så mycket bättre på TV 4.

Brittiske världsstjärnan Billy Bragg är sedan tidigare klar för Gainesville 2017. Bragg slog igenom på 80-talet med sin upproriska blandning av folkmusik, punk och protestsånger och med album som Life’s a Riot with Spy vs Spy och Between the Wars EP och låtar som ”A New England” lämnades ingen oberörd.

Gainesville arrangeras på Strömsholmen i Eskilstuna den 26 augusti. Under förra årets festival kunde man njuta av magiska livespelningar av bland andra Melissa Horn, José González, Local Natives och Peter Bjorn & John. Förstklassiga livespelningar, det vackra och unika läget med utsikten över vattnet, servering av förstklassig mat och dryck och en familjevänlig stämning med aktiviteter till barn och vuxna gör Gainesville till en minifestival utöver det vanliga.

Med Tomas Andersson Wij och Billy Bragg klara och med fler artister som tillkommer utlovas en spännande blandning av svenska och internationella artister för Gainesville 2017!