Tingsek till Malmöfestivalen

Vi kan glatt meddela att Tingsek kommer spela på årets Malmöfestival!

Tingsek är äntligen tillbaka med ny musik! Den 29 april släppte han nya singeln ”The Fiddlers”, en drömsk och suggestiv soullåt, och fick ett överväldigande fint välkomnande tillbaka av fansen. Till hösten släpper han sitt första studioalbum på sju år.

Tingsek, som under de senaste åren främst fokuserat på samarbeten med andra artister, bl.a som medlem i skånska reggaebandet Helt Off,  är även högaktuell som låtskrivare, producent och musiker på kritikerrosade amerikanska artisten Allen Stones nya album Radius. Förra månaden gästade han Stone, som är ute på Europaturné, på scen i både Stockholm och Köpenhamn.

På den kommande plattan får vi höra en ny och uppdaterad version av Tingsek där hans starka musikaliska drivkraft och noggrannhet skapat en utkristalliserad unik ljudbild och ett helt självklart sound, byggt på minnen av toner från barndomen. Med inspirationskällor som Brian Wilson, D’Angelo och Mozart, har Tingsek återskapat sig själv som artist och hittat ett sound helt olikt allt annat där ute. ”Soulen står i förgrunden – med en touch av svensk skog”, som han beskriver den kommande plattan.

I sommar ser ni denna karismatiska liveartist på Stora Scenen Malmöfestivalen, 12-19 augusti!

Tingsek